Actueel en contact

Waarschuwing uitdroging van uw meubels: Bij langdurige droge lucht (buiten en binnen) bijvoorbeeld door extreme ventilatie, ramen en deuren open, wanneer het al een tijd niet geregend heeft of bij langdurige vorstperioden bestaat er gevaar voor uitdroging van uw kostbare antieke, massieve en gelijmde meubels. De luchtvochtigheid kan in deze tijden zeer laag zijn (mede door centrale verwarming). Zonder extra bevochtiging kan er ernstige schade aan uw meubels ontstaan. Denk aan scheuren in tafels en kasten. Mijn advies is om altijd een hygrometer in het vertrek te hangen zodat het luchtvochtigheidgehalte af te lezen is en men op tijd maatregelingen kan treffen. Dit geldt voor het hele jaar maar de vorstperioden verdienen extra aandacht. Het Ideale luchtvochtigheidgehalte in procenten ligt tussen 50 en 60%. Daalt het onder de 48% dan het liefst gelijk en blijven bevochtigen bijvoorbeeld door middel van een luchtbevochtiger tot het weer een waarde aangeeft van 50%. Zodra het een tijd gaat dooien en of regenen gaat het luchtvochtigheidgehalte vanzelf weer omhoog en bevochtigen is dan meestal niet meer nodig. Het is wel aan te raden de hygrometer het hele jaar in de gaten te houden want ook in andere maanden kan er extreme droogte ontstaan. Elke vorm van extreme verandering; denk aan temperatuurverschillen en luchtvochtigheid is slecht voor het meubel. Dus ook oppassen bij het vervoer van meubels. Met name antieke en gepolitoerde meubels in een hete auto vervoeren is af te raden. Beter is het om dit s' avonds als het afgekoeld is te doen. Bij extreme kou, de auto snel op laten warmen en bij aankomst het meubel niet lang in een auto laten liggen.

Let de komende maanden ook op eventuele houtworm. Dit is weer de tijd dat volwassen kevertjes uit gaan vliegen. U kunt ze dan op uw vensterbank zien liggen.


Contact

Het hele jaar door is er gelegenheid om de staat van uw meubels te laten inspecteren en te laten herstellen. Bij sommigen staat er een verhuizing aan te komen of wordt het huis verbouwd. Even een opfris beurt voor de afwerking of nog beter; als het meubel toch weg moet dan is misschien een grondige meubelrestauratie een optie. U kunt ook denken aan vanwege het behoud of de conservering van uw meubel het vakkundig schoonmaken en in de was laten zetten van bijvoorbeeld antieke klokken en staande horloges.. Wat de meesten niet weten is dat men naast de restauratie van antieke meubels natuurlijk ook terecht kan voor het herstellen van moderne en design meubelen. Hiervoor zijn authentieke en eigentijdse handmatige technieken mogelijk. Daarnaast is het mogelijk het meubel te laten herstofferen via een collega uit het netwerk. U kunt zowel telefonisch of per email contact opnemen met meubel restauratie Yolanda Joosten. Offertes voor herstellen of restauratie van meubels kunnen zowel aan huis als op het atelier worden gedaan maar alleen op afspraak.

Bereikbaarheid: In het hartje van het Modekwartier en U kunt gratis voor d parkeren voor de deur. Ik help graag een handje mee.

Openingstijden:

Op vrijwel alle dagen ben ik aanwezig maar om teleurstellingen te voorkomen verzoek ik u altijd even te bellen indien u langs wilt komen.

Telefoon: 06-16397195

Tot ziens en met vriendelijke groet,

Yolanda Joosten

Meubelrestauratie Yolanda Joosten

Klarendalseweg 378, 6822GT Arnhem

Tel: 06-16397195

E-mail: yoljoosten@gmail.com

deurtje

De contactpagina van Meubelrestauratie Yolanda Joosten te Arnhem met tips voor het behoud van uw kostbare, antieke houten meubels

Tags: Meubelrestauratie Yolanda Joosten, Contact, Antieke, Meubel, Meubels, Restauratie

© Yolanda Joosten 2007-2013