Geschiedenis

Mijn fascinatie met het herstellen van antieke meubels en meubelrestauratie is ontstaan meer dan 25 jaar geleden in Hackney, Londen, Engeland, het hart van de meubelindustrie uit vervlogen dagen. Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten volgde ik een opleiding in  het restaureren van meubels en afwerkingen aan het LONDON COLLEGE OF FURNITURE te Londen met als specialisme Politoeren en oude afwerkingen.

Voor deze opleiding ben ik geslaagd met een "distinction" voor de praktijk. Door middel van een leerlingenstelsel leerde ik de praktijk van het restaureren en conserveren van meubels bij zeer vakbekwame restauratoren (lid van"Guild of Master Craftsmen"). Om mijn Technieken te verfijnen ben ik gaan werken voor Islington Piano Galeries te Londen. Het bedrijf was van een toprestaurator en "French Polisher" die zelf "Fine Arts and Antique Furniture Restoration"gestudeerd had aan het Victoria and Albert Museum in Londen. Hier heb ik me ontwikkeld om op een zeer hoog niveau te kunnen politoeren en retoucheren. Vanaf hier tot op heden werk ik zelfstandig en in 1992 heb ik Politoeren en Antiekrestauratie Yolanda Joosten opgericht te Arnhem.

In de loop der tijd heb ik veel ervaring opgedaan en gewerkt met uiteenlopende technieken, materialen en houtsoorten die van toepassing waren op diverse meubels met een even breed scala aan meubelstijlen. Natuurlijk zijn er voor de houten design meubelen nieuwe meubelrestauratie technieken ontwikkeld. Daarnaast blijf ik de ontwikkelingen omtrent hout en meubel restauratie /conservering op de voet volgen. 

Hackney London G.B.
hackney-London
Yolanda-Joosten

Herstellen en restauratie van antieke meubels met als specialisme politoeren en oude meubel afwerkingen | Restauratie opleiding en geschiedenis

Tags: herstellen, restauratie, meubelrestauratie, meubel, meubels, antiek, politoeren

© Yolanda Joosten 2007-2013