Skip to main content

Even voorstellen

Het restauratiebedrijf; Yolanda Joosten Politoeren en Antiekrestauratie heeft zich al meer dan 30 jaar bewezen door vakmanschap en toewijding.

De kracht van mijn bedrijf is de liefde voor mijn vak, hierdoor lever ik altijd hoge kwaliteit meubelrestauraties.

Op de engelse school geschoeid begon 30 jaar geleden mijn fascinatie met hout op het LONDON COLLEGE OF FURNITURE  met als specialisme: Politoeren en oude afwerkingen.

Vakmanschap, Passie en rijke ervaring vormen de kwaliteiten die ik als meubelrestaurator te bieden heb. Met om en nabij 30 jaar in het vak blijft de liefde voor mijn werk even sterk als aan het begin van mijn carrière.

Bij elke nieuwe opdracht begint de uitdaging.

Lees meerNeem contact op

Yolanda Joosten, Meubelrestaurator & frenchpolisher

De Geschiedenis

Mijn fascinatie met het herstellen van antieke meubels en meubelrestauratie is ontstaan meer dan 30 jaar geleden in Hackney, Londen, Engeland, het hart van de meubelindustrie uit vervlogen dagen.

Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten studeerde ik aan het LONDON COLLEGE OF FURNITURE te Londen met als specialisme Politoeren en oude afwerkingen. Het praktijkgedeelte  van de studie  gebeurde bij zeer vakbekwame restauratoren in Londen. Zij waren allen lid van “Guild of Master Craftsmen”.

Om mijn Technieken te verfijnen ben ik gaan werken voor Islington Piano Galeries te Londen. Het bedrijf was van een master restaurator en “French Polisher” die zelf “Fine Arts and Antique Furniture Restoration”gestudeerd had aan het Victoria and Albert Museum in Londen. Hier heb ik me ontwikkeld om op een zeer hoog niveau te kunnen politoeren en retoucheren.

Terug in Nederland in 1992 heb ik mijn bedrijf: “Politoeren en Antiekrestauratie Y.Joosten” opgericht te Arnhem. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan en heb gewerkt met diverse technieken, materialen,houtsoorten en meubelstijlen. Daarnaast blijf ik de ontwikkelingen omtrent hout en meubel restauratie /conservering op de voet volgen

Lees meerNeem contact op

Vraag naar een vrijblijvende offerte

OFFERTE AANVRAGENNeem contact op

‘We leven in een moderne wereld met nieuwe trends en ontwikkelingen. Niemand wil in een museum wonen maar een naar wens fraai gerestaureerd antiek meubel in een eigentijds interieur staat wel heel sterk.’

Yolanda Joosten

Verantwoording

Ik ben behoedzaam met restauraties en vervang alleen indien het noodzakelijk is voor het behoud van het meubel. Het uitgangspunt is een object te conserveren en het zo authentiek mogelijk te houden. Ik onderschrijf de ethische code vastgelegd door restauratoren hetgeen er in het kort er op neer komt dat je verantwoord omgaat met ons cultureel erfgoed en onder andere dat kosten en waarde zo veel mogelijk in balans zijn. Indien nodig wordt er overleg gepleegd met desbetreffende vakexperts.

Neem contact op