Skip to main content

Restauratie van antieke meubels

Het meubel vertelt zijn verhaal

Elk meubel met zijn gebruikssporen vertelt zijn verhaal. Dit verhaal moet doorgegeven en bewaard worden door de sporen niet uit te wissen. Behoedzaamheid bij het restaureren van meubels is van essentieel belang. Hierbij gaat het om het vinden van de juiste balans tussen schoonheid, functionaliteit en houdbaarheid voor de toekomst. Met deze elementen als basis te samen met de wensen van de opdrachtgever restaureer ik uw meubel. Er ontstaat altijd iets moois en na afloop altijd blije gezichten. Daar doe je het toch voor!

Natuurlijk denk je bij meubelrestauratie aan het herstellen van het uiterlijk en daarmee de afwerking van meubels.

Denk aan: door zon verbleekt hout, verwering, slijtage door gebruik, afbladeren van laagjes verf, krassen, vlekken, kringen, en zeker ook waterschade of brandplekken.

Dit alles is goed op te lossen maar vereist zeker deskundigheid want een oud patina is door de verkeerde behandeling zo verdwenen en resulteert in een overgerestaureerd meubel. Daarmee is het karakter en de geschiedenis van een antiek meubel voorgoed verloren. Gelukkig is uw meubel bij mij in goede handen door jarenlange ervaring en vakmanschap.

Neem contact op

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Meubelrestauratie, meubelreparatie, herstellen oude meubels, herstellen antieke meubels,restauratie kast en kabinet, restauratie antieke klok, restauratie tafel, reparatie stoel,opknappen oude meubels zoals een dressoir of buffetkast, restauratie design meubelen,restauratie bureau, restauratie secretaire en restauratie meubels of objecten van hout.

Mogelijkheden: Politoeren oude of antieke tafel, politoeren antieke kast, ladekast of bureau. Verwijderen vlekken, kringen en krassen op tafels en andere beschadigde meubels.

Voor de complete restauratie van meubels of alleen voor het opknappen meubels. Conservering van antieke meubels.

Meubelrestauratie in Arnhem is beschikbaar voor directe omgeving en daarbuiten. Vraag even naar de mogelijkheden.

Bekijk alle mogelijkhedenNeem contact op